W dniu 10 marca br. w Regionalnej Szkole Turystycznej odbył się wewnątrzszkolny konkurs gastronomiczny. Przebiegał w dwóch turach. Uczniowie z klas I - IV technikum żywienia i usług gastronomicznych zmagali się z zakąską i daniem zasadniczym. Dania te musiały być skomponowane z jabłka – jako składnika głównego.
W konkursie udział wzięło 10 uczniów. Dało się zauważyć wysokie zmotywowanie uczestników. Po burzliwych obradach jury, w skład którego weszli nauczyciele zawodu: Pani Agnieszka Ciuła, Pan Marek Rojek i Pan Michał Kuczma werdykt przedstawia się następująco:
I miejsce - Sandra Krzemińska
II miejsce - Kacper Frankowski
III miejsce - Artur Sajdak
Gratulujemy laureatom!!!
Zwycięzca wewnątrzszkolnego konkursu będzie reprezentował RST na I Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych - Małopolskie Produkty Regionalne i Tradycje "Smak Gościnności 2015" w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolskiej Szkoły Gościnności w Myślenicach, w dniu 18 kwietnia 2015.
Składamy gratulacje wszystkim uczestnikom, a nauczycielom, którzy z dużym zaangażowaniem przygotowali konkurs - wielkie podziękowanie!!!