Kliknij "Więcej" aby zobaczyć wykaz.

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW na rok szkolny 2018/2019 dla klas II - IV

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik hotelarstwa klasa II

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część II i III

 2

język angielski

Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel

„Matura. Focus 2”

 3

język francuski

F.Gallon

„En Action 1”

 4

historia

Kłaczkow Jarosław,Roszak Stanisław

„Poznać przeszłość”

 5

podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał

„Krok w przedsiębiorczość”

 6

geografia r.

Malarz Roman,Więckowski Marek

„Oblicza geografii” zakres rozszerzony

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 1” zakres podstawowy

 8

M1.J2

Renata Tylińska,Maria Wajgner

„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce”

 9

M2.J5

 

Pakiety edukacyjne do języków obcych - KOWEZiU

 10

Działalność recepcji

Barbara Cymańska-Garbowska,Danuta Witrykus,Jadwiga Pietras,Grzegorz Wolak

„Działalność recepcji”

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik obsługi turystycznej klasa II

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część II i III

 2

język angielski

Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel

„Matura. Focus 2”

 3

język francuski

F.Gallon

„En Action 1”

 4

język niemiecki

Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik

„Infos” 2 i 3

 5

historia

Kłaczkow Jarosław,Roszak Stanisław

„Poznać przeszłość”

 6

podstawy przedsiębiorczości

Z. Makiela, T. Rachwał

„Krok w przedsiębiorczość”

 7

geografia r.

Malarz Roman,Więckowski Marek

„Oblicza geografii” zakres rozszerzony

 8

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 1” zakres podstawowy

 9

M1.J2/M1.J6

Renata Tylińska,Maria Wajgner

„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce”

 10

M1.J5/M2.J1

G.Leszka

„Podstawy turystyki”

 11

M2.J6

W.Banasik, H.Borne-Januła

„Planowanie i kalkulacja kosztów imprez turystycznych”

 12

M3.J2

Z.Kruczek

„Informacja turystyczna.Bazy danych i materiały promocyjne”

 13

M2.J2

Steblik-Wlaźlak Barbara,Rzepka Lilianna

„Geografia turystyczna”

 

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik żywienia i usług gastronomicznych klasa II

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część II i III

 2

język angielski

Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel

„Matura. Focus 3”

 3

język francuski

F.Gallon

„En Action 1”

 4

język niemiecki

Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik

„Infos” 2 i 3

 5

historia

Kłaczkow Jarosław,Roszak Stanisław

„Poznać przeszłość”

 6

podstawy przedsiębiorczości

Z. Makiela, T. Rachwał

„Krok w przedsiębiorczość”

 7

biologia r.

D.Kaczmarek,K.Kulpiński

„Biologia. Odkrywamy na nowo”

 8

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 1” zakres podstawowy

 9

marketing usług

R.Tylińska

„Marketing usług turystycznych”

 10

stosowanie prawa w działalności usługowej

Renata Tylińska,Maria Wajgner

„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce”

 11

prowadzenie działalności gospodarczej w gastronomii

W.Aue,T.Gorzelany

„Prowadzenie działalności gospodarczej

 12

posługiwanie się językiem obcym zawodowym

A.Baude

„Ready to Order”

 13

gospodarka produktami spożywczymi

 

pakiety edukacyjne nauczycieli przedmiotów zawodowych (gastronomicznych)

 14

prowadzenie procesów technologicznych produkcji potraw i napojów

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.I

 15

sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu potraw jarskich

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II

 16

sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu zup i sosów

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II

 17

sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu potraw z mięsa,....

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II

 18

organizowanie obsługi konsumentów

R.Szajna,D.Ławniczak

„Usługi gastronomiczne”

 

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik hotelarstwa klasa III

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część III i IV

 2

język angielski

Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel

„Matura. Focus 4”

 3

język francuski

G.Capelle

„Le Nouveau Taxi 1”

 4

język niemiecki

Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik

„Infas” cz.II i III

 5

historia i społeczeństwo

O.Pytlińska,A.Wyroda,M. Markowicz

„Historia i społeczeństwo. Ojczysty Panteon i ojczyste spory”

 6

geografia

Malarz Roman,Więckowski Marek

„Oblicza geografii”1 i 3

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 1” zakres podstawowy

 8

Moduły zawodowe

Renata Tylińska,Maria Wajgner

„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce”

 9

Moduły zawodowe

 

Pakiety edukacyjne do języków obcych - KOWEZiU

 10

Moduły zawodowe

Barbara Cymańska-Garbowska,Danuta Witrykus,Jadwiga Pietras,Grzegorz Wolak

„Działalność recepcji”

 11

Moduły zawodowe

B.Garnecka-Wrzosek

„Usługi żywieniowe w hotelarstwie”

 

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik żywienia i usług gastronomicznych klasa III

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część III i IV

 2

język angielski

Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel

„Matura. Focus 4”

 3

język francuski

G.Capelle

„Le Nouveau Taxi 1”

 4

język niemiecki

Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik

„Infos” 2 i 3

 5

biologia r.

D.Kaczmarek,K.Kulpiński

„Biologia. Odkrywamy na nowo”

2 i 3

 6

historia i społeczeństwo

O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz

„Historia i społeczeństwo. Ojczysty Panteon i ojczyste spory”

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka” 2 i 3

 8

wykorzystanie żywności jako źródła składników pokarmowych

D.Czerwińska

„Zasady żywienia”

 9

sporządzanie i ekspedycja potraw dietetycznych

D.Czerwińska

„Zasady żywienia”

 10

planowanie i ocena żywienia

D.Czerwińska

„Zasady żywienia”

 11

sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu zakąsek

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II

 12

sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu deserów...

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.I

 13

sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu potraw z mięsa,....

A.Kmiołek

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II

 14

organizowanie obsługi konsumentów

R.Szajna,D.Ławniczak

„Obsługa gości”

 

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik obsługi turystycznej klasa III

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część III i IV

 2

język angielski

Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel

„Matura. Focus 4”

 3

język francuski

G.Capelle

„Le Nouveau Taxi 1”

 4

język niemiecki

Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik

„Infos” 2 i 3

 5

historia i społeczeństwo

O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz

„Historia i społeczeństwo. Ojczysty Panteon i ojczyste spory”

 6

geografia r.

Malarz Roman,Więckowski Marek

„Oblicza geografii” 3 zakres rozszerzony

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 1” zakres podstawowy

 8

M2.J2/M3.J3

B.Steblik-Wlaźlak, L.Rzepka

„Geografia turystyczna)

 9

M2.J6/M2.J7/M3.J1

W.Banasik, H.Borne-Januła

„Planowanie i kalkulacja kosztów imprez turystycznych”

 10

M3.J2/M3.J4

Z.Kruczek

„Informacja turystyczna.Bazy danych i materiały promocyjne”

 11

M4.J1

M.Milewska,M.Lawin

„Sprzedaż imprez i usług turystycznych”

 

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik hotelarstwa klasa IV

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część IV i V

 2

język angielski

M.Umińska, B.Hastings, D.Chandler

„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy

 3

język francuski

G.Capelle

„Le Nouveau Taxi 1 i 2”

 4

język niemiecki

C.Serzysko , N.Drabich,

T. Gajownik

„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy

 5

historia i społeczeństwo

Wyroda Agata,Markowicz Marcin,Pytlińska Ooga

„Historia i społeczeństwo. Europa i świat”, „Swojskość i obcość”, „Nauka”

 6

geografia

T.Rachwał

„Oblicza geografii”2

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 3” zakres podstawowy

 8

Moduły zawodowe

 

Pakiety edukacyjne do języków obcych - KOWEZiU

 9

Moduły zawodowe

B.Garnecka-Wrzosek

„Usługi żywieniowe w hotelarstwie”

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik żywienia i usług gastronomicznych klasa IV

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część IV i V

 2

język angielski

M.Umińska, B.Hastings, D.Chandler

„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy

 3

język francuski

G.Capelle

„Le Nouveau Taxi 1 i 2”

 4

język niemiecki

C.Serzysko , N.Drabich,

T. Gajownik

„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy

 5

biologia r.

D.Kaczmarek,K.Kulpiński

„Biologia. Odkrywamy na nowo”

3

 6

historia i społeczeństwo

O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz

„Historia i społeczeństwo. Europa i świat”, „Swojskość i obcość”, „Nauka”

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka” 2 i 3

 8

wykorzystanie żywności jako źródła składników pokarmowych

D.Czerwińska

„Zasady żywienia”

 9

sporządzanie i ekspedycja potraw dietetycznych

D.Czerwińska

„Zasady żywienia”

 10

planowanie i ocena żywienia/ stosowanie trendów żywieniowych

Hanna Kunachowicz,Irena Nadolna,Beata Przygoda,Beata Sińska,Halina Turlejska

„Zasady żywienia. Planowanie i ocena”

 11

planowanie i promowanie usług gastronomicznych/

kalkulowanie cen potraw i napojów

A.Kmiołek

„Organizacja usług gastronomicznych”

 12

rozliczanie kosztów usług gastronomicznych

H.Górska-Warsewicz

„Rachunkowość i finanse w gastronomii”

 13

organizowanie obsługi konsumentów

R.Szajna,D.Ławniczak

„Obsługa gości”

 

 

 

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Technik obsługi turystycznej klasa IV

 1

język polski

M. Chmiel i inni

„Ponad słowami” część IV i V

 2

język angielski

M.Umińska, B.Hastings, D.Chandler

„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy

 3

język francuski

G.Capelle

„Le Nouveau Taxi 1 i 2”

 4

język niemiecki

C.Serzysko , N.Drabich,

T. Gajownik

„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy

 5

historia i społeczeństwo

O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz

„Historia i społeczeństwo. Europa i świat”, „Swojskość i obcość”, „Nauka”

 6

geografia r.

T.Rachwał

„Oblicza geografii” 2 zakres rozszerzony

 7

matematyka

W.Babiański, L.Chańko i inni

„Matematyka 1” zakres podstawowy

 8

M3.J3,J5/M4.J1,J2,J3

M.Milewska,M.Lawin

„Sprzedaż imprez i usług turystycznych”

 

LSZ logo cien

Realizujemy projekt „Animacja czasu wolnego - wsparcie uczniów RST ..."















 

 
 
 
 
JSN Vintage template designed by JoomlaShine.com