Kliknij "Więcej" aby zobaczyć wykaz.

 

Wykaz podręczników na rok szkolny 2019/20 dla klas II

(niektóre podręczniki obejmują całość kształcenia)

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Wszystkie specjalności – przedmioty ogólne

Język polski

M. Chmiel

E. Kostrzewa 

Ponad słowami. Klasa 1 część 1. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum

Nowa Era

Wiedza o kulturze

W. Panek

Wiedza o kulturze. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Wydawnictwo Polskie w Wołominie

Historia

S. Rokoszak

J. Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Wiedza o społeczeństwie

A. Janicki

W centrum uwagi. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Religia

T. Śmiech

E. Kondrak

W blasku Bożej prawdy . Podręcznik do religii dla klasy I liceum i technikum

Wydawnictwo Jedność

Język niemiecki

B. Sekulski

T. Gajownik

Infos cz.1

Pearson

 

C. Serzysko

N. Drabich

T. Gajownik

Repetytorium maturalne. Poziom podstawowy i rozszerzony

Pearson

Język angielski

S. Kay

V. Jones

D. Brayshaw

B. Michałowski

Matura Focus (wieloletni) – cz.2

Pearson

Matematyka

W. Babiański

L. Chańko

D. Ponczek

Matematyka zakres podstawowy

Nowa Era

Fizyka

M. Fijałkowska

Świat fizyki

Zamkor

Biologia

E. Bonar

W. Krzeszowiec - Jeleń

Biologia na czasie

Nowa Era

Geografia

R. Ukszak

K. Wiederman

Oblicze geografii

Nowa Era

Chemia

J.Maciejewska

A. Warchoł

Świat chemii

Zamkor

Podstawy Przedsiębiorczości

Z. Makieła

T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

Technik żywienia i usług gastronomicznych – przedmioty zawodowe

  Moduły zawodowe

A.Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów

WSiP

 

T. Gorzelany

Prowadzenie działalności gospodarczej

WSiP

 

M. Kunachowicz

J. Nadolna

B.Przygoda

Zasady żywienia. Planowanie żywienia

WSiP

 

A.Kmiołek

Sporządzanie potraw i napojów- Towaroznawstwo i przechowywanie żywności

WSiP

Technik hotelarstwa – przedmioty zawodowe

 Moduły zawodowe

J. Center

Marketing usług hotelarskich

 

 

R. Tylińska

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego

 

 

T. Gorzelany

W. Aue

Prowadzenie działalności gospodarczej

 

 

S. Borkowski

Jakość i efektywność usług hotelarskich

 

 

B. Cymańska

D. Witrykus

J. Pietras

G. Wobik

Wykonywanie prac związanych z rezerwacją „Działalność recepcji”

 

 

W. Drogoń

B. Granecka - Wrzosek

Organizacja pracy służby pięter

 

 

B. Granecka – Wrzosek

W. Drogoń

Usługi żywieniowe w hotelarstwie

Praktyczna nauka zawodu. Pracownia hotelarska

 

 Uwaga!!!

Dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych: podręcznik do języka francuskiego, to: EN ACTION 1 ( autor : Céline Himber, Fabienne Gallon ) wydawnictwo HACHETTE , Nr dop. MEN 745/1/2015, rok wydania 2015.

 

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com