Typ szkoły: Zasadnicza Szkoła Zawodowa
     
  Zawód: Kucharz
     
  Czas trwania nauki: 3 lata
       

Gdzie znajdziesz pracę po ukończeniu szkoły?

Wszystkie obiekty hotelarsko – gastronomiczne: hotele, pensjonaty, ośrodki wczasowe, promy pasażerskie, hotele pływające, restauracje,  bary, kawiarnie. Możliwa praca w naszym regionie, w Polsce i w Europie.


Kwalifikacje, które zdobędziesz po ukończeniu ZSZ to:

  • Sporządzanie potraw i napojów.

Twoje możliwości dalszego rozwoju zawodowego w RST:

Po uzupełnieniu średniego wykształcenia w LO dla dorosłych (zaocznie lub eksternistycznie), możesz, kontynuując naukę w RST  w oparciu o kurs kwalifikacyjny „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych”, uzyskać dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych”.


Możesz także  uzyskać w RST inne, dodatkowe kwalifikacje, wymagane w branży turystycznej (Zapoznaj się z tabelami dot.  Kursów kwalifikacyjnych dla absolwentów liceów lub dla osób dorosłych bez kwalifikacji pracujących w branży turystycznej).


 

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com