Kucharz małej Gastronomii
W dniu 11 marca 2014 r. odbył a się kolejna runda Konkursu na najlepszego ucznia w zawodzie, który odbywa się w ramach Projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego na Dolnym Śląsku” realizowanego przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego - Wydział Edukacji i Nauki oraz Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu.
Tym razem startowały cztery drużyny uczniów kształconych w zawodzie Kucharz małej gastronomii. Gościliśmy uczniów:
Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Dzierżoniowie
Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Kłodzku
Zespołu Szkół Specjalnych w Świdnicy
Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ząbkowicach Śląskich
Uczniowie mieli za zadanie wykonać danie główne i deser. Organizator przygotował produkty niezbędne do przygotowania potrawy a Regionalna Szkoła Turystyczna oddała do dyspozycji drużyn najnowocześniejsze wyposażenie pracowni dydaktycznych - kuchni i restauracji by zapewnić uczestnikom konkursu warunki odpowiadające ich przyszłym miejscom pracy w firmach świadczących usługi gastronomiczne na najwyższym poziomie.
Zapraszamy do galerii zdjęć