Kliknij "Więcej" aby zobaczyć wykaz.
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW na rok szkolny 2019/2020 dla klas III - IV
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik hotelarstwa |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część II i III |
2 |
język angielski |
„Matura. Focus 2” |
|
3 |
język francuski |
F.Gallon |
„En Action 1” |
4 |
historia |
„Poznać przeszłość” |
|
5 |
podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makieła, T. Rachwał |
„Krok w przedsiębiorczość” |
6 |
geografia r. |
„Oblicza geografii” zakres rozszerzony |
|
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 1” zakres podstawowy |
8 |
M1.J2 |
„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce” |
|
9 |
M2.J5 |
|
Pakiety edukacyjne do języków obcych - KOWEZiU |
10 |
Działalność recepcji |
Barbara Cymańska-Garbowska,Danuta Witrykus,Jadwiga Pietras,Grzegorz Wolak |
„Działalność recepcji” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik obsługi turystycznej |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część II i III |
2 |
język angielski |
„Matura. Focus 2” |
|
3 |
język francuski |
F.Gallon |
„En Action 1” |
4 |
język niemiecki |
Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik |
„Infos” 2 i 3 |
5 |
historia |
„Poznać przeszłość” |
|
6 |
podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makiela, T. Rachwał |
„Krok w przedsiębiorczość” |
7 |
geografia r. |
„Oblicza geografii” zakres rozszerzony |
|
8 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 1” zakres podstawowy |
9 |
M1.J2/M1.J6 |
„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce” |
|
10 |
M1.J5/M2.J1 |
G.Leszka |
„Podstawy turystyki” |
11 |
M2.J6 |
W.Banasik, H.Borne-Januła |
„Planowanie i kalkulacja kosztów imprez turystycznych” |
12 |
M3.J2 |
Z.Kruczek |
„Informacja turystyczna.Bazy danych i materiały promocyjne” |
13 |
M2.J2 |
„Geografia turystyczna” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik żywienia i usług gastronomicznych |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część II i III |
2 |
język angielski |
„Matura. Focus 3” |
|
3 |
język francuski |
F.Gallon |
„En Action 1” |
4 |
język niemiecki |
Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik |
„Infos” 2 i 3 |
5 |
historia |
„Poznać przeszłość” |
|
6 |
podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makiela, T. Rachwał |
„Krok w przedsiębiorczość” |
7 |
biologia r. |
D.Kaczmarek,K.Kulpiński |
„Biologia. Odkrywamy na nowo” |
8 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 1” zakres podstawowy |
9 |
marketing usług |
R.Tylińska |
„Marketing usług turystycznych” |
10 |
stosowanie prawa w działalności usługowej |
„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce” |
|
11 |
prowadzenie działalności gospodarczej w gastronomii |
W.Aue,T.Gorzelany |
„Prowadzenie działalności gospodarczej |
12 |
posługiwanie się językiem obcym zawodowym |
A.Baude |
„Ready to Order” |
13 |
gospodarka produktami spożywczymi |
|
pakiety edukacyjne nauczycieli przedmiotów zawodowych (gastronomicznych) |
14 |
prowadzenie procesów technologicznych produkcji potraw i napojów |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.I |
15 |
sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu potraw jarskich |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II |
16 |
sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu zup i sosów |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II |
17 |
sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu potraw z mięsa,.... |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II |
18 |
organizowanie obsługi konsumentów |
R.Szajna,D.Ławniczak |
„Usługi gastronomiczne” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik hotelarstwa klasa III |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część III i IV |
2 |
język angielski |
„Matura. Focus 4” |
|
3 |
język francuski |
G.Capelle |
„Le Nouveau Taxi 1” |
4 |
język niemiecki |
Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik |
„Infas” cz.II i III |
5 |
historia i społeczeństwo |
O.Pytlińska,A.Wyroda,M. Markowicz |
„Historia i społeczeństwo. Ojczysty Panteon i ojczyste spory” |
6 |
geografia |
„Oblicza geografii”1 i 3 |
|
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 1” zakres podstawowy |
8 |
Moduły zawodowe |
„Podstawy działalności gospodarczej w turystyce” |
|
9 |
Moduły zawodowe |
|
Pakiety edukacyjne do języków obcych - KOWEZiU |
10 |
Moduły zawodowe |
Barbara Cymańska-Garbowska,Danuta Witrykus,Jadwiga Pietras,Grzegorz Wolak |
„Działalność recepcji” |
11 |
Moduły zawodowe |
B.Garnecka-Wrzosek |
„Usługi żywieniowe w hotelarstwie” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik żywienia i usług gastronomicznych klasa III |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część III i IV |
2 |
język angielski |
„Matura. Focus 4” |
|
3 |
język francuski |
G.Capelle |
„Le Nouveau Taxi 1” |
4 |
język niemiecki |
Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik |
„Infos” 2 i 3 |
5 |
biologia r. |
D.Kaczmarek,K.Kulpiński |
„Biologia. Odkrywamy na nowo” 2 i 3 |
6 |
historia i społeczeństwo |
O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz |
„Historia i społeczeństwo. Ojczysty Panteon i ojczyste spory” |
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka” 2 i 3 |
8 |
wykorzystanie żywności jako źródła składników pokarmowych |
D.Czerwińska |
„Zasady żywienia” |
9 |
sporządzanie i ekspedycja potraw dietetycznych |
D.Czerwińska |
„Zasady żywienia” |
10 |
planowanie i ocena żywienia |
D.Czerwińska |
„Zasady żywienia” |
11 |
sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu zakąsek |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II |
12 |
sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu deserów... |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.I |
13 |
sporządzanie i ekspedycja podstawowego asortymentu potraw z mięsa,.... |
A.Kmiołek |
„Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.II |
14 |
organizowanie obsługi konsumentów |
R.Szajna,D.Ławniczak |
„Obsługa gości” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik obsługi turystycznej klasa III |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część III i IV |
2 |
język angielski |
„Matura. Focus 4” |
|
3 |
język francuski |
G.Capelle |
„Le Nouveau Taxi 1” |
4 |
język niemiecki |
Cezary Serzysko, Birgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik |
„Infos” 2 i 3 |
5 |
historia i społeczeństwo |
O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz |
„Historia i społeczeństwo. Ojczysty Panteon i ojczyste spory” |
6 |
geografia r. |
„Oblicza geografii” 3 zakres rozszerzony |
|
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 1” zakres podstawowy |
8 |
M2.J2/M3.J3 |
B.Steblik-Wlaźlak, L.Rzepka |
„Geografia turystyczna) |
9 |
M2.J6/M2.J7/M3.J1 |
W.Banasik, H.Borne-Januła |
„Planowanie i kalkulacja kosztów imprez turystycznych” |
10 |
M3.J2/M3.J4 |
Z.Kruczek |
„Informacja turystyczna.Bazy danych i materiały promocyjne” |
11 |
M4.J1 |
M.Milewska,M.Lawin |
„Sprzedaż imprez i usług turystycznych” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik hotelarstwa klasa IV |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część IV i V |
2 |
język angielski |
M.Umińska, B.Hastings, D.Chandler |
„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy |
3 |
język francuski |
G.Capelle |
„Le Nouveau Taxi 1 i 2” |
4 |
język niemiecki |
„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy |
|
5 |
historia i społeczeństwo |
„Historia i społeczeństwo. Europa i świat”, „Swojskość i obcość”, „Nauka” |
|
6 |
geografia |
T.Rachwał |
„Oblicza geografii”2 |
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 3” zakres podstawowy |
8 |
Moduły zawodowe |
|
Pakiety edukacyjne do języków obcych - KOWEZiU |
9 |
Moduły zawodowe |
B.Garnecka-Wrzosek |
„Usługi żywieniowe w hotelarstwie” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik żywienia i usług gastronomicznych klasa IV |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część IV i V |
2 |
język angielski |
M.Umińska, B.Hastings, D.Chandler |
„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy |
3 |
język francuski |
G.Capelle |
„Le Nouveau Taxi 1 i 2” |
4 |
język niemiecki |
„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy |
|
5 |
biologia r. |
D.Kaczmarek,K.Kulpiński |
„Biologia. Odkrywamy na nowo” 3 |
6 |
historia i społeczeństwo |
O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz |
„Historia i społeczeństwo. Europa i świat”, „Swojskość i obcość”, „Nauka” |
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka” 2 i 3 |
8 |
wykorzystanie żywności jako źródła składników pokarmowych |
D.Czerwińska |
„Zasady żywienia” |
9 |
sporządzanie i ekspedycja potraw dietetycznych |
D.Czerwińska |
„Zasady żywienia” |
10 |
planowanie i ocena żywienia/ stosowanie trendów żywieniowych |
Hanna Kunachowicz,Irena Nadolna,Beata Przygoda,Beata Sińska,Halina Turlejska |
„Zasady żywienia. Planowanie i ocena” |
11 |
planowanie i promowanie usług gastronomicznych/ kalkulowanie cen potraw i napojów |
A.Kmiołek |
„Organizacja usług gastronomicznych” |
12 |
rozliczanie kosztów usług gastronomicznych |
H.Górska-Warsewicz |
„Rachunkowość i finanse w gastronomii” |
13 |
organizowanie obsługi konsumentów |
R.Szajna,D.Ławniczak |
„Obsługa gości” |
Lp. |
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Technik obsługi turystycznej klasa IV |
|||
1 |
język polski |
M. Chmiel i inni |
„Ponad słowami” część IV i V |
2 |
język angielski |
M.Umińska, B.Hastings, D.Chandler |
„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy |
3 |
język francuski |
G.Capelle |
„Le Nouveau Taxi 1 i 2” |
4 |
język niemiecki |
„Repetytorium maturalne” poziom podstawowy |
|
5 |
historia i społeczeństwo |
O.Pytlińska,A.Wyroda, M.Markowicz |
„Historia i społeczeństwo. Europa i świat”, „Swojskość i obcość”, „Nauka” |
6 |
geografia r. |
T.Rachwał |
„Oblicza geografii” 2 zakres rozszerzony |
7 |
matematyka |
W.Babiański, L.Chańko i inni |
„Matematyka 1” zakres podstawowy |
8 |
M3.J3,J5/M4.J1,J2,J3 |
M.Milewska,M.Lawin |
„Sprzedaż imprez i usług turystycznych” |