Serdecznie Witam Panią Dyrektor!!!

     Korzystając z okazji, że zbliża się zakończenie roku szkolnego oraz przyszłe rekrutacje gimnazjalistów do szkół średnich. Postanowilam do Pani napisać. 

    Nie spodziewałam się,że moja poprzednia wiadomość pojawi się na stronie internetowej RST. Chyba to zdarzenie dało mi świadomość, że należy dzielić się z innymi swoimi małymi i dużymi osiągnięciami:). Przede wszystkim, aby ich zachęcić, pokazać, że można, wytyczając sobie własne cele.

     Uważam, że życie jest naprawdę zaskakujące. Pamięta Pani jak 3 lata temu pragnęłam odbyć 5-miesięczny staż w 5* hotelu Royal w Evian, z którym niegdyś szkoła miała kontakt i w owym czasie nie było to możliwe. Chyba do tej pory chęć ta nie dała mi spokoju, gdyż w marcu miałam rozmowę kwalifikacyjną o pracę właśnie w tym hotelu na stanowisko Chef de rang. Dziwnym zbiegiem okoliczności miałam okazje poznać Pana Dominic'a Legnie Dyrektora Generalnego Restauracji w hotelach Royal Evian, Ermitage, Casino grupy RESORT i DANON we Francji. 
Po skończeniu sezonu zimowego w Courchevel, dokładnie od końca kwietnia mogłam zacząć tam spokojnie pracę. Czy to nie jest zaskakujące przecież 3 lata temu marzyłam tylko o stażu? Myślę, że cierpliwość oraz zawzięcie przynoszą rezultaty:). 

     Ale w ostatniej chwili podjęłam całkiem inną decyzję, zaryzykowałam i postanowiłam poszukać mojego szczęścia na Południu Francji. Myślę, że marzenia rosną razem z nami. Wiem, że pragnienie sprzed 4 lat nie usatysfakcjonowałoby mnie teraz... 

tort urodzinowy_14 Akademia kelnerska_2 tort urodzinowy_15 Akademia kelnerska_1

     Złożyłam swoje CV do 5* hotelu La Pinede, znanym przez chyba wszystkich na całym świecie, mieście SAINT TROPEZ,  któremu Brigitte Bardot pomogła stać się miasteczkiem fashion i glamour, to zabawne nosi takie same imię jak ja :D. Oraz słynna La Tarte Tropezienne, konsumowana pod dzień dzisiejszy, wymyślona 60 lat temu przez Alexandre Micka, który miał pochodzenie polskie.  

       Tydzień później zostałam przyjęta do pracy jako Chef de Rang room service:)... Doświadczenie to jest naprawdę bardzo interesujące dla mnie. Dodatkowo 2 dni w tygodniu zastępuję Maitre d'hotel room service, co pozwala mi się rozwijać. A to wszystko w wieku niespełna 21 lat. Na pewno zajęłoby mi to więcej czasu jeżeli nie wybrałabym Regionalnej Szkoły Turystycznej, a może nigdy nie miałabym okazji tego przeżyć i pracować w najwyższej gamie hotelarstwa zagranicą?  

      Muszę jeszcze dodać, że hotel ten posiada restaurację, która nosi nazwę LA VAGUE  D'OR, (czyli FALA ZŁOTA) posiadającą DEUX ETOILES MICHELIN. Jest to ogromny zaszczyt dla mnie pracować z szefem kuchni - Arnaud Donckele, pełnym pasji, talentu, wyrażającym poprzez swoje potrawy sztukę. 

Podaje stronę internetową hotelu, na której można obejrzeć krótko-metrażowy film.

http://www.residencepinede.fr/ 


Serdecznie pozdrawiam całą Dyrekcję Szkoły.

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com