Pierwszy semestr za nami, warto więc podsumować naszą pracę i trochę powspominać.

Były konkursy, liczne warsztaty, lekcje otwarte i wspólne gotowanie.

W pracowni gastronomicznej gościliśmy uczniów szkół podstawowych z Polanicy, Wambierzyc i Szczytnej.

Przyjęły od nas zaproszenie władze samorządowe, pracodawcy z Hotelu & Spa Dr Irena Eris, kucharze z Unity Line, właściciel Największej w Polsce Patelni Plenerowej pan Waldemar Załuski.

Żurkiem w chlebie podejmowaliśmy gości z Węgier, symboliczną herbatą i ciastem własnego wypieku wszystkich, którzy nas odwiedzili.

Przygotowaliśmy też słodkie upominki dla pierwszoklasistów z okazji Ślubowania, piernikowe medale dla nauczycieli z okazji DEN, bożonarodzeniowe stroiki.

Podczas zajęć z technologii przyrządzaliśmy różne potrawy, desery, piekliśmy ciasta, parzyliśmy kawę na różne sposoby, mieszaliśmy bezalkoholowe drinki, uczyliśmy się jak profesjonalnie obsłużyć gości.

Współpracowaliśmy z Teatrem Zdrojowym oraz Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Kłodzku, przygotowując poczęstunek dla potrzebujących.

Zorganizowaliśmy też dwa cateringi dla Starostwa Powiatowego w Kłodzku, Straży Pożarnej, a w karnawale Bal Noworoczny w Dusznikach – Zdroju.

Miniony semestr był bardzo pracowity, ale też wiele się nauczyliśmy i zdobyliśmy kolejne doświadczenia zawodowe.

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com