Przedmioty

Proszę o pisemne opracowania,które będą oceniane następujących zagadnień tematycznych wykorzystując informacje zawarte w internecie i/lub w dostępnej literaturze fachowej:

  1. Elementy zarządzania w przedsiębiorstwie gastronomicznym/należy uwzględnić pojęcie zarządzania,elementy wchodzące w skład zarządzania.
  2. Rentowność zakładu gastronomicznego/pojęcie,wskaźniki rentowności:procentowa marżą zysku brutto,procentowa marża zysku operacyjnego,rentowność majątku,rentowność kapitałów,rentowność sprzedaży.
  3. Opracować biznes plan przedsiębiorstwa gastronomiczego w ustalonym terminie do końca kwietnia b.r.Uwaga:przykłady opracowania w formie projektu znajdują się w internecie,należy umieścić w projekcie własne założenia np.wynagrodzenie 1 pracownika brutto nie może być mniejsze niż minimalna płaca ustawowa brutto-2.600zł

serdecznie Was pozdrawiam - S.Wiśniewski.

Proszę o opracowanie pisemne korzystając z internetu i z/lub innych dostępnych publikacji fachowych następujących tematów:

  1. Elementy zarządzania/pojęcie zarządzania,elementy wchodzące w skład zarządzania.
  2. Strategie marketingowe/pojęcie strategii,rodzaje strategi stosowanych w działalności przedsiębiorstwa.
  3. Biura podróży w regionie/w szczególności działające na ziemi kłodzkiej,ich nazwy,dane adresowe i jeśli jest to możliwe to także zakres świadczonych usług turystycznych.
  4. Opracowanie biznes planu przedsiębiorstwa turystycznego/ustaliśmy termin oddania projektu na koniec kwietnia.

serdecznie wszystkich pozdrawiam - S.Wiśniewski.

Proszę o opracowanie pisemne następującej tematyki wykorzystując informacje dostępne w internecie i z dostępnych publikacji:
  1. Urządzenia do obróbki cieplnej-trzony kuchenne,taborety kuchenne,płyty grzejne ceramiczne indukcyjne do smażenia beztłuszczowego.
  2. Urządzenia do obróbki cieplnej-kotły warzelne,szybkowary-steamery,patelnie elektryczne.
  3. Urządzenia do obróbki cieplnej-kuchnie mikrofalowe i cyrkulator temperatury.
  4. Urządzenia do obróbkicieplnej-piece konwekcyjne,piece konwekcyjno-parowe i urządzenia podgrzewcze.
  5. Urządzenia chłodnicze technologiczne - stoły chłodnicze,schładzarko-zamrażarki szokowe,lodówki do przechowywania próbek żywności.
  6. Proszę o zapoznanie się z urządzeniami do obróbki cieplnej - strona www.edukacja.edux.pl
     

Serdecznie pozdrawiam S.Wiśniewski

dzień dobry.
 
Mamy dziś 2 lekcje języka angielskiego HOUSEKEEPING
Proszę o oglądnięcie video zrobienie ćwiczenia 1. (można włączyć subtitles podczas oglądania video)
Wieczorem przyślę Wam słownictwo do koperty.
Pozdrawiam i proszę o kontakt w razie pytań.
 

Podkategorie

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com